PAL AAN KNOOPPUNT VAN VERKEERSSLAGADERS

Businesspark AviationValley bevindt zich in een logistiek gunstige omgeving.

Het ligt middenin het hart van de dichtbevolkte en uiterst bedrijvige regio Zuid-Limburg, direct aan Nederlands belangrijkste verkeersslagader de A2, die een perfecte verbinding vormt met de Randstad en de omringende landen, zoals België, Duitsland, Luxemburg en Frankrijk. Door een snelle aansluiting op de A76 is het bedrijventerrein gunstig gesitueerd ten opzichte van grote steden als Keulen, Düsseldorf, Brussel en Antwerpen.


AviationValley Verbindt

AviationValley verbindt in meerdere opzichten. Het ultramoderne businesspark is de 'missing link' tussen de luchthaven en grensoverschrijdende logistieke spelers van formaat.

AviationValley is een gezamenlijk initiatief van Maastricht-Aachen Airport (MAA), Aviation Logistics Development Company (ALDC), Dura Vermeer en de Provincie Limburg. Deze krachtenbundeling van bedrijfsleven en overheid is er op gericht dat AviationValley zich verder ontwikkelt tot een logistiek knooppunt, dat de positie van de Limburgse luchthaven versterkt. Het geheel is meer dan de som der delen, is de achterliggende gedachte. Overheden, bedrijfsleven en opleidingsinstituten in de regio slaan hier de handen ineen.


Er waait een
optimistische wind

Businesspark AviationValley ligt in het hart van de Euregio op een strategische toplocatie. De Euregio met de universiteitssteden Maastricht, Aken, Luik en Hasselt binnen zijn grenzen telt maar liefst vier miljoen inwoners.

Deze en andere hoogwaardige opleidingsinstituten in de regio leveren hooggekwalificeerd personeel af. Er is dus alle reden tot optimisme bij AviationValley. Even leek de aanhoudende economische tegenwind, die heel Europa in zijn greep hield, ook de hooggestemde ambities van AviationValley aan de grond te houden. Nu de economie echter weer duidelijk aantrekt, neemt de vraag naar hoogwaardige kavels in dit 57 hectare tellende businesspark in het hart van Zuid-Limburg zienderogen toe. Door het bestemmingsplan aan te passen en te verbeteren is dit vlak langs de A2 en vlak bij Maastricht-Aachen Airport (MAA) gelegen bedrijventerrein nu ook voor grotere logistieke partijen een interessante vestigingsplaats. AviationValley is met de aanpassing van het bestemmingsplan, de reeds aangelegde ringweg en een aantrekkelijk masterplan met extra veel groen nu echt "Ready for take-off".

Strategische toplocatie nabij Maastricht

AviationValley ligt aangrenzend aan Technoport Europe, een modern gemengd bedrijvenpark met een netto-oppervlak van ca. 44 ha, dat vrijwel volledig is uitgegeven

Nieuw bestemmingsplan komt kwaliteit ten goede

Directievoorzitter Ronald Dirksen van AviationValley (Directeur Concessies & Gebiedsontwikkeling bij Dura Vermeer Divisie Infra BV) ziet grote toekomstmogelijkheden voor de verdere ontwikkeling van het Business Park in de directe nabijheid van de Limburgse luchthaven

"We zijn sinds 2009 van start gegaan met de verkoop van de eerste 7 hectare. De economische crisis heeft toen de verdere verkoop behoorlijk gestagneerd. Ook trokken we de conclusie dat het plan misschien niet helemaal beantwoordde aan de logistieke wensen van potentiële kopers. We hebben toen besloten het bestemmingsplan aan te passen. AviationValley beantwoordt nu niet alleen aan de eisen van deze tijd, maar loopt qua omgevingskwaliteit en mogelijkheden zelfs voorop in de markt. Met een aantrekkelijke stad als Maastricht op een steenworp afstand en de aanwezigheid van de luchthaven in de directe omgeving heeft business Park Aviation Valley sterke troeven in handen. We constateren de laatste jaren een gestage toename van de logistieke bewegingen in deze regio. AviationValley anticipeert hier op.