De Vertrekhal 2.jpg
Krant Quotes, Community

De Vertrekhal: “Een goede samenwerking start met een kop koffie”

08 juni 2018

In ‘De Vertrekhal’ plaatsen we elk kwartaal twee (on)bekenden gevestigd op Aviation Valley naast elkaar

Samen denken ze na over samenwerken op Aviation Valley. Vandaag nemen Hella Hendriks (Maastricht Aachen Airport) en Paul Denis (Morres & Company) plaats op de stoeltjes.

Sinds twee maanden is Hella aan de slag als communicatiemanager voor MAA. Pauls dynamische fullservicebureau op het gebied van marketing, Morres & Company, ondersteunt de luchthaven al langer bij de inrichting van de sociale mediakanalen en de ontwikkeling van de website. Een fijne samenwerking, blijkt nu al.

De luchthaven bevindt zich momenteel in een veranderingsproces, en ook communicatie evolueert daarin mee. Paul zag de afgelopen jaren de noodzaak voor een toegewijde communicatiemanager toenemen. En in die rol kwam Hella binnen. Hella vindt het cruciaal om de vinger aan de pols te houden en het gesprek aan te gaan met de omgeving van de luchthaven; met omwonenden, met reizigers, met zakelijke partners en ook met de bewoners van Aviation Valley. “Samen kun je zoveel meer bereiken. Het komt allemaal neer op de relatie”, volgens Hella.

“Het start met die kop koffie”

Laat het nu geen toeval zijn dat we meer relaties onder bewoners van Aviation Valley willen zien ontstaan. Volgens Hella start het allemaal met een kop koffie. Ze is ervan overtuigd dat alle bewoners iets voor elkaar kunnen betekenen, maar dan moet je elkaar wel eerst leren kennen. “Tenslotte zijn we hier allemaal buren. Als je thuis iets nodig hebt, ga je toch ook even langs bij de buren? Er zijn vast bedrijven die in het verleden al een probleem getackeld hebben waar jij nu mee kampt”, aldus Hella. Paul kan dit alleen maar beamen door hardop te dromen van een facilitaire strip waar medewerkers van het terrein samen kunnen komen voor bijvoorbeeld een kop koffie.

Morres vestigde zich 2,5 jaar geleden op Aviation Valley omdat Paul op zoek was naar de ‘wow-factor’. Voor klanten heeft een meeting op een balkon met een vliegtuig recht boven je hoofd een grote aantrekkingskracht. Maar Paul wil in de toekomst ook graag met die klanten, collega’s en collegaondernemers eens een hapje kunnen eten op het terrein. Daarom is hij ervan overtuigd dat je met facilitaire voorzieningen en bijhorende activiteiten al heel wat banden kunt smeden.

Een vrije denker en rust in de samenwerking

Ondanks de korte periode dat Hella en Paul samenwerken, zijn ze het toonbeeld van een krachtige samenwerking tussen twee partijen op Aviation Valley. Op de vraag waarom hun samenwerking zo sterk is, antwoordt Hella dat Paul overloopt van de ideeën. “Hij is een echte vrije denker, steeds als ik een gesprek met hem verlaat, ga ik met een heleboel nieuwe ideeën de deur uit. Dat is een eigenschap die niet veel mensen bezitten.” Paul vindt Hella op zijn beurt positief kritisch. “Hella heeft in de korte periode dat ze werkt voor MAA veel informatie verwerkt en daarop een duidelijke eigen visie gebaseerd.” Volgens Paul is dat belangrijk voor de rust in hun samenwerking. Een samenwerking die nog lang zal duren als het aan hen ligt.


Schermafbeelding 2019-02-14 om 14.12.13.png


Ook plaatsnemen op ons bankje? Wij regelen graag een ontmoeting met een (on)bekend persoon naar keuze. Meld je aan via: info@aviationvalley.nl.