Basbouw.jpg
Ondernemen

Investeringen blijven komen: “Aviation Valley is een terrein met uitstraling”

06 februari 2019

Aviation Valley blijft groeien

DHL Express heeft het afgelopen jaar geïnvesteerd in een nieuw pand aan de Engelandlaan, waarmee de regio Limburg rechtstreeks is aangesloten op het wereldwijde expresnetwerk van DHL. Liefhebbers van Jaguar en Land Rover kunnen binnenkort terecht in een gloednieuwe vestiging, naast het huidige Porsche Centrum Maastricht. En ook bouwbedrijf Bas Bouw bouwt letterlijk aan zijn toekomst aan de Amerikalaan. Zo komen er opnieuw tientallen banen bij. Maar waarom de keuze voor Aviation Valley?

Alle drie de bedrijven geven vooral “de uitstekende ligging” als belangrijkste troef. “Maar het is ook een industrieterrein met uitstraling en mooie gebouwen”, voegt Maurice Schijns, geboren en getogen Beekenaar en eigenaar van Bas Bouw, daaraan toe. Robert van Barneveld, Porsche, noemt nog een derde aspect: “De samenwerking met de gemeente Beek is al vanaf het eerste moment zeer prettig en constructief geweest.”

DHL Express.

DHL Express.

Bovendien denken de bedrijven mee over de toekomst van Aviation Valley. En als het gaat om het vergroenen van het terrein, doet het nieuwe DHL Service Center een stevige duit in het zakje. “We hebben ons Service Center uitgerust met zonnepanelen en aangesloten op Het Groene Net zodat het nagenoeg energieneutraal is”, vertelt manager Ron Lennertz. Dat alles gaat hand in hand met minstens 80 banen, waarvan ruim 60 bij DHL.