Gr8 Hotel.jpg
Ondernemen

Start bouw GR8 Hotel

13 januari 2020

Mega-warehouses naar Aviation Valley

Aviation Valley, het bedrijventerrein dat wordt ontwikkeld bij Maastricht Aachen Airport, is in één klap voor de helft uitgegeven. Leeyen Vastgoed BV uit Beringe maakte eind vorig jaar de aankoop bekend van 27 hectare. De ondernemer wil er grootschalige logistieke bedrijfsgebouwen neerzetten.

Bedrijvenpark Aviation Valley Maastricht (55 hectare uitgeefbaar) bij de luchthaven wordt met dit initiatief dé logistieke hotspot van Zuid-Limburg. Leeyen kondigt aan binnen drie jaar circa 18 hectare logistieke gebouwen op Aviation Valley te realiseren, zoals magazijnen en distributiecentra. Met de plannen is een investering gemoeid van omstreeks € 160 miljoen, die op termijn 500 á 700 nieuwe arbeidsplaatsen opleveren. Door de daken te bedekken met zonnepanelen zullen de bedrijfsgebouwen straks tevens netto elektriciteitsproducent zijn.

Kavels voor warehousing zijn schaars

Leeyen Vastgoed is voor een deel van de gebouwen nog op zoek naar huurders. Directeur Rien Leeyen verwacht dat dat niet lang zal duren. “Goed bereikbare, grootschalige kavels voor de ontwikkeling van logistieke warehousing zijn schaars. De vraag daarnaar is op dit moment groot. Aviation Valley is in onze ogen een sterke locatie en de combinatie met het vliegveld MAA vormt daarbij een onderscheidend element.”

Direct aan start- en landingsbaan

Toenemende vraag naar bedrijfskavels Op het business park zijn nog vrije bouwkavels beschikbaar van verschillende omvang. Voor bedrijven met luchtvaartgerelateerde activiteiten zijn er kavels direct aan de start- en landingsbaan van ca 0,4 tot 7,0 ha. Maar ook voor bedrijven die geen directe relatie hebben met luchtvervoer zijn er mogelijkheden van 0,5 tot 2,5 hectare elders op het terrein.

Strategische ligging

LDAVM, de ontwikkelaar van Aviation Valley, verwacht dat de transportmogelijkheden voor veel bedrijven bij hun vestigingskeuze een belangrijke rol zullen spelen, gezien de strategische ligging van het terrein. Niet alleen aan het vliegveld, maar ook aan de A2 en A76, en dichtbij rail- en binnenvaartterminals. Bedrijven met duurzame bouwplannen kunnen bovendien in veel gevallen profiteren van stimuleringsmaatregelen van de gemeentes op wiens grondgebied het bedrijvenpark ligt.