Postma.jpg
Ondernemen, Krant Quotes, Arbeidsmarkt

Vier vragen aan Marnix Postma: "Niet alleen 'handjes' worden schaarser"

04 maart 2019

Wat is jouw verhaal?

“Ik zie dat de positie van de werkgever veranderd is. Waar voorheen werkgevers een vacature plaatsten en daar tientallen reacties op kregen, is dat nu niet meer het geval. Werkzoekenden kunnen kiezen. En dat is ontzettend snel gegaan, in bijna alle sectoren en vakgebieden. En op alle niveaus. Denk aan engineers, it-ers, financials, technici, zorgverleners en docenten. Niet alleen ‘handjes’ maar ook specialisten en leidinggevende worden schaarser en moeilijker te vinden. Wij noemen dit ‘de nieuwe waarheid op de arbeidsmarkt’.”

“Bij Limbourg & Partners werken 20 consultants vanuit kantoren in Nederland en Duitsland om mensen op hbo en academisch niveau te bemiddelen, vast en tijdelijk. En dat is maatwerk. Wij ondersteunen bedrijven en instellingen bij hun zoektocht naar de best beschikbare kandidaat.”

Wat kan Limbourg & Partners betekenen voor Aviation Valley?

“We willen bedrijven meenemen in ‘die nieuwe waarheid op de arbeidsmarkt’. Er komen steeds meer bedrijven die moeite hebben met het invullen van vacatures. Je moet je als bedrijf ook echt anders opstellen dan voorheen als je een vacature hebt. De werving van kandidaten moet geïntensiveerd worden, maar ook selectieprocedures kunnen meer kandidaatgericht ingericht worden. En verder sparren we met opdrachtgevers over de meerwaarde van strategisch hrm en hoe employer branding in te richten. Binnen Aviation Valley willen we inzetten op een gezamenlijke branding. We kunnen bijvoorbeeld doorstroming tussen bedrijven stimuleren. Op die manier word je collega’s in plaats van concurrenten.”

Met wie zou je een kopje koffie willen drinken?

“Ik zou graag met een aantal geïnteresseerde bedrijven van Aviation Valley eens per kwartaal aan tafel zitten. Ik denk dat we veel voor elkaar kunnen betekenen. Ik zoek dan naar die bedrijven die bereid zijn om een medewerker die aan het einde van zijn leercurve is gekomen, door te laten stromen naar een ander bedrijf waar zo iemand verder kan groeien. Halen, brengen en delen van capaciteit is de grote gemene deler waar bedrijven mee zijn geholpen.”

Wat is jouw droombeeld voor Avation Valley in 2025?

“Een samenwerking binnen Aviation Valley die is gericht op het laten doorstromen van talenten en op het laten groeien van medewerkers zou geweldig zijn. Niet alleen efficiënt en flexibel, maar ook een enorme inhoudelijke boost voor het bedrijventerrein. Mensen van buitenaf kiezen dan voor Aviation Valley juist vanwege de kans te groeien. Bij Limbourg & Partners zijn we ervan overtuigd dat samenwerken dan nog nooit zo logisch heeft gevoeld.”

Marnix Postma
Managing consultant recruitment & employer branding Limbourg & Partners
m.postma@limbourg.nl