istockphoto-855198460-170667a.jpg
Arbeidsmarkt

Werkmarkt Oekraïense vluchtelingen Aviation Valley

22 december 2022


Op vrijdag 27 januari organiseert VIDAR in samenwerking met de BIZ Aviation Valley een werkmarkt speciaal voor Oekraïense vluchtelingen.

Oekraïense vluchtelingen mogen zonder tewerkstellingsvergunning aan het werk in Nederland. Heb je openstaande vacatures? Kun je de hulp van vluchtelingen uit Oekraïne goed gebruiken? En/of wil je vluchtelingen uit Oekraïne steunen door hen werk te bieden? Meld je dan als werkgever aan voor de werkmarkt.

Wat kun je verwachten?

De markt is op vrijdag 27 januari van 12:00 - 17:00 uur en vindt plaats op de opvanglocatie aan de Amerikalaan 52, Maastricht-Airport.

Er wonen vanaf eind 2022 ongeveer 500 Oekraïense mannen, vrouwen en kinderen. Mensen zoeken werk in alle richtingen: logistiek, techniek, horeca, schoonmaak, productie en een enkeling administratief. De doelgroep is divers: van laaggeschoold productiewerk tot en met universitair opgeleid. Van alleen Oekraïens en Russisch sprekend tot en met vloeiend Engels. Tolken zijn aanwezig. Voorafgaand aan de werkmarkt zal VIDAR een korte inleiding geven.

VIDAR zorgt dat er (staan)tafels aanwezig zijn waar de deelnemende bedrijven hun stands kunnen opzetten en de werkzoekende van de nodige informatie en enthousiasme kunnen voorzien. Zelf dien je te zorgen voor (Engelstalige) informatie, banners, promotiemateriaal etc.

Meld je aan!

Bedrijven gevestigd op Aviation Valley krijgen als eerste de mogelijkheid zich in te schrijven. Hierna volgen bedrijven uit de omgeving. Vanwege de beschikbare ruimte is het aantal stands beperkt.

Aanmelden kan t/m 15 januari 2023 door te mailen naar stephan.dirix@sittard-geleen.nl